Çağın En Büyük Sorunu Kabızlık!

Kabızlık ne yazık ki birçok insanın korkulu rüyası haline gelmiş bir hastalıktır. Bir sindirim sorunu olan kabızlık kimisinde oldukça ciddi boyutlarda olabiliyor. Çağın en büyük problemlerinden kabızlık hakkında siz değerli okuyucucular için bazı bilgiler paylaşmak istedik.

kabız
kabız

Sindirim ve boşaltım sorunu olan bu rahatsızlık önemli bir sağlık sorunudur ve büyük sorunlara neden oluyor. Büyük sıkıntılara sebebiyet veren ve sağlıksal bir problem olan kabızlık sindirim ve boşaltım sisteminin düzensiz çalışması ile ilgili.  Dolayısıyla yaşam kalitesini olumsuz anlamda etkiler.

Kabızlığı Önleyen Besinler

Genelde kişiye verdiği şişkinlik hissi nedeni ile büyük sorunlara neden olan bu sorunu yaşayanlara ilk önerimiz mutlaka bol bol meyve ve sebze tüketmek olacak.

kabızlık
kabızlık

Lifli gıda tüketmeye özen ve önem göstermelisiniz. Kayısı, bal, elma, reçeller ve kuru meyveler kabızlığa engel olan besinlerden bazılarıdır. Kendi kendinize alabileceğiniz bu önlemler dışında kepekli ve siyah ekmek tercih etmelisiniz.  Bol bol su tüketmeli ve mutlaka bir uzman doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir