Eviniz Yüzde Kaç Değer Kazandı?

Türkiye’nin en kalabalık olan şehri İstanbul’da ev fiyatlarında ciddi bir artış gözüküyor.

Günümüzde insanların genel olarak konutlara doğru yaptıkları yatırım her ne kadar doğru olsa da, doğru olan bir diğer durum da nereden alışveriş yaptığınızdır.

Çünkü İstanbul gibi büyük bir şehirde, çok kuytu köşelerde bulunan binalardan herhangi birisinden daire satın almak istediğinizde değeri artmayabilir ya da azalabilir.

istanbul
istanbul

Peki eskiye nazaran her yıl İstanbul’da ev değerleri artarken, sizlerin de sahibi olduğunuz evinizin değeri ne kadar olmuştur?

İstanbul’da Ev alanlar Kazanıyor

Bundan 4 – 5 yıl önce bir ev satın aldınız ve ortalama 200.000 TL ödediniz. Evinizin değeri normal şartlar altında %10’luk bir değerde yıllık artış göstermesi gerekiyor.

Eğer ki böyle bir durum karşısında evinizin değeri 5 yıl içerisinde katlanırsa ve bu demek oluyor ki sizler 200 bin TL’ye sahip olduğunuz evi bugün satmak istediğinizde 300.000 TL ve üstünde satabileceksiniz.

eviniz
eviniz

Konut kredisi ile beraber alınan evlerde de yine kârlı olunuyor. İstanbul, American Newsweek dergisinin yaptığı araştırma doğrultusunda dünya genelinde en hızlı ev değeri artan şehirlerden birisi de İstanbul olarak kabul görmüştür.

İstanbul’da ki evinizin değeri ne kadar arttığıyla ilgili kaba bir hesaplama yaparak sizlerde ne kadar bir  kâr içerisinde olduğunuzu hesaplayabilirsiniz.

Bu hesaplama içerisine kira ödemeyerek oturduğunuz süreyi katmayı da unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir