Evde Bulunan Radyasyonu Temizleyen Bitkiler Hangileridir?

Gün geçtikçe, teknolojiyle adeta yarışır nitelikte birçok ürün evlerde bulunur. Bilgisayar, televizyon ve telefon ciddi anlamda zarar verecek yayılımlar yapar. Bu cihazların çalışmadığında bile aynı derecede sağlığa olumsuz etki yarattığı söylenebilir.

televizyon
televizyon

Uyuyacağınız odada radyasyon yayan cihazların bulunmamasına dikkat etmeniz gerekir. Bazı ağır hastalıkların başlangıç sebebi olan cihazlardan korunmak adına odaya bitki konulması önerilir. Bazı bitkilerin radyasyon etkilerini azaltma konusunda olumlu etkileri olduğu söylenebilir. Radyasyona olumlu etkileri olan bitkiler; aloe vera, benjamin kauçuğu ve reichi mantarı olarak bilinir. Bu bitkilerin radyasyon yayan cihazların bulunduğu odada yetiştirilmeleri önerilir.

Benjamin Kauçuğu Radyasyona Nasıl Çözüm Sunabilir

akımı kolay olan ve salon bitkisi olan Benjamin kauçuğu, karbon monoksit temizleme özelliğine sahiptir.

kauçuk
kauçuk

Çok çabuk büyüyen bir bitkidir. Evlerde rahatlıkla yetiştirilen bu bitkinin, televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi radyasyon yayan cihazların bulunduğu odalara yetiştirilmesi önerilir.

Reichi Mantarı Radyasyona Ne Gibi Çözümü Olur

Bu bitki ölümsüzlük mantarı olarak bilinir. Çin’de tıp alanında yaygın kullanım alanı vardır. Radyasyonu temizleyen güçlü bir bitki olarak bilinir.

reishi mantarı
reishi mantarı

Reichi mantarı formaldehit gazını da çeker ve formaldehitin sigara dumanında yüklü miktarda bulunduğu bilinir. Görüntüsü ilginç bir bitkidir. Evde televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi radyasyon yayan cihazların bulunduğu odada yetiştirilmesi önerilir.

Aloe Vera Bitkisi Radyasyona Çözüm Sunabilir mi?

Oldukça popüler bir bitki olan Aloe Vera’nın da radyasyon azaltıcı etkisi olduğu söylenir. Bitkinin antiseptik özelliğinden faydalanılır. Ayrıca formaldehit ve karbon monoksiti çektiği söylenir.

aleo vera
aleo vera

Sık sık sulanması önerilir. Evde televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi radyasyon yayan cihazların bulunduğu odada yetiştirilmesi önerilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir