Erkek Giyiminde Gömlek Çeşitleri

Erkeklerin gündelik olarak giydikleri ürünler belli başlı ürünlerdir, bu ürünlerden bir tanesi olan gömlek, erkeklerin gardırobunda en çok bulunan giyim kuşam ürünlerinden bir tanesidir. Gömlekler kısa kollu ve uzun kollu olduğu gibi yakaları bakımından da oldukça farklıdır. Piyasa koşullarında her renk ve modelde gömleğe sahip olmak mümkündür.

erkek gömlek
erkek gömlek

Gömlekler,  erkeklerin şık ve düzgün görünmek adına en çok giydikleri ürünlerdir. Gömlek, gerek kullanım konforu olarak gerekse de elbise de uyumluluk adına oldukça popüler giyim kuşam ürünüdür. Piyasa koşullarında satışı gerçekleşen gömleklerden alırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır.

Gömlek Alırken Dikkat Edeceğiniz Hususlar

Öncelikli olarak alınacak gömleklerin yaşam tarzını yansıtması ve uyumluluk göstermesi gerekir. Koyu renkli gömlekler klasik yansıtması ve uyumluluk göstermesi gerekir. Koyu renkli gömlekler klasik giyim için en çok talep edilen modeller olurken, renkli, çizgili ve ekoseli modeller ise spor ve gündelik giyim için tercih edilen gömleklerdir. Gömlek alırken alacağınız gömleğin omuzlarına tam oturması gerekir.

gömlek modeli
gömlek modeli

Bazı gömleklerin size uyum uygun olup olmadığını tekstil dünyasının elbise konusundaki püf noktalarından olan tek parmak kuralı ile görebilirsiniz. Gömlekte dikkat edilmesi gereke kurallardan birisi de kol boyunun bilekle eşit olmasıdır. Gömlek üzerin e kazak giyildiğinde ise gömlek kollarının yaklaşık 1-2 cm dışarıya çıkması gerek. Gömlek tercihinizde yaka tercihiniz de sizin tarzını ortaya çıkarır. En bilenen gömlek yaka çeşitleri dik yaka, geniş yaka ve ata yaka olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir