İsilik Nasıl Tedavisi

En çok yaz aylarında karşılaşılan isilik sorunu genelde sivilce ile karıştırılır. Fakat isilik, ter kanallarının tıkanması sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Daha çok çocuklarda görülen bu problem, genelde kaşıntıya sebep olur ve deride kırmızı küçük kabarcıklar şeklinde ortaya çıkar.

İsiliğin Nedenleri ve Tedavisi

İsiliğin en çok oluştuğu bölgeler; omuz, sırt, kol, göbek ve göğüs bölgeleridir. Fakat en çok gözkapağı, alın ve diz kapağının arka bölümlerinde yoğun olarak görülür. İsilik probleminin en çok bebeklerde görülmesinin sebebi ise, bebeğin sıcak havalarda aşırı kalın giydirilmesi ve ter kanallarının hava almaması, hijyensiz bir ortamda

isililik
isililik

bulundurulması, hava sıcaklığının artmasından sonra bebeğin sürekli terlemesi ve bebeğin geçirdiği ateşli hastalıklardır.İsilik çok ciddi bir sağlık problemi olmasa da yine de rahatsızlık veren bir durumdur. Genelde kendi kendine birkaç gün içerisinde geçen isilikler için krem de kullanılabilir.
Özellikle isilikli bölgelerin çok kaşınması ve yanma oluşması durumunda o bölgeyi serinletici özelliği bulunan krem ve losyonlar kolaylıkla eczanelerden bulunabilir. Fakat bu krem ve losyonları bile bir doktorun önerisiyle almak en doğrusudur. İsilik için en doğal ve en etkili tedavi ise, deniz suyudur.

isililik tedavisi
isililik tedavisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir