Egzama Cilt Hastalığı

En yaygın cilt hastalıklarından biri olan egzama hastalığının sebepleri ve tedavisinin kesinliği ile ilgili bilgiler yoktur. Egzama hastalığı çevresel faktörler ve vücuttan kaynaklı sebepleriyle vücudun savunmaya geçip iltihaplanması ile tepki vererek ciltte kaşıntı, kuruma, dökülme ve kuruluğa sebep olur.

egzama
egzama

Birçok egzama türleri bulunur. Bir sebebe bağlı olarak oluşan egzamaların yanında birden fazla faktörlere bağlı olarak da hastalık çıkabilir. Çocuklardaki egzamanın tedavisi vardır ancak yetişkinlerdeki egzamanın kesin bir tedavisi yoktur. Egzama hastalığına bulunan kişiler hastalığı arttıran etkenlerden uzak durup en azından hastalığın şiddetini kontrol edebilir.

Egzamaya Sebep Olan Faktörler

  • Temas egzaması denilen bu egzamada cildi tahriş eden herhangi bir maddeden dolayı cildin alerjik tepki vererek kızarıp, kuruluğa sebep olmasıdır.
  • Alerjenlerden kaynaklanan egzamada ise nikel benzeri maddeler ile birlikte yiyecek alerjisi; ev tozu, kedi, köpek gibi hayvanlar ve bazı bakteriler neden olur.

    cilt hastalığı
    cilt hastalığı
  • Mevsim geçişlerinde de soğuk havanın artması ile egzama şikâyetleri de artar.
  • Egzamanın bazı türlerinde çocuklara geçen genin çevresel faktörler ile birlikte egzamaların çıkmasını sağlar.
  • Bağışıklık sisteminden de kaynaklanabilir.
  • Sürekli stres altında bulunmakta stres egzamasına neden olur.

Egzama hastalığına yakalan kişilerin hastalıklarını iyice tanımalı, hastalığın tamamen kalkmayacağını bilip uzun tedavilere kendilerini hazırlamalıdırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir