Güneş Alerjisi ve Yanık Arası Farklar

Uzmanlara göre birçok kişi güneş alerjisi ve güneş yanığını birbirinden ayırt edemiyor. Yaz mevsimi kapıda iken bu gibi sorunları çoğu kişinin yaşadığını düşünerek siz okuyuculara güneş alerjisi ve güneş yanığı arasındaki farklardan bahsedeceğiz.

güneş yanığı
güneş yanığı

Güneş Alerjisi ve Güneş Yanığı Ayrımı

Yaz mevsimlerinde herkes özellikle beyaz tenliler güneş altında fazla kaldığında derisinde o kızarıklık ve kaşıntı oluşur. Bu oluşumun güneş yanığı mı güneş alerjisi mi olduğunu nasıl anlayabiliriz? Kişi eğer ki acı ve yanma hissediyor ise bu yanık iken kaşıntı ve şişme belirtileri varsa bu yüksek olasılıkla güneş alerjisidir. Alerji dediğimiz şey kişi güneş altında çok az bir süre kalsa dahi oluşabilir ama güneş yanığında uzun süre güneşte kalmak gerekli.

güneş alerjisi
güneş alerjisi

Güneş alerjisinden güneşten korunduğunuz takdirde kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Fahat diğer güneş yanığı durumunda geçmesi için uzun bir süre gerekebilir.

güneş yanığı
güneş yanığı

Birkaç tanesi belirtilen ayırt edici özellikler ile yaşadığınız durumun yanık ya da alerji olduğunu anlayabilirsiniz.  Son olarak bu gibi problemlerle karşılaşma durumunda mutlaka doktora başvurunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir