Doğru Tekniklerle Göz Alıcı Görünebilirsiniz

Makyaj kadınların bir türlü vazgeçemediği ama zaman zaman yanlış dokunuşlarla hayata geçirdiği bir uygulamadır. Özellikle günümüzde iş hayatında var olan kadınların kendilerine daha fazla özen gösterdiğini düşündüğümüzde, hemen her gün makyaj yaptığını da görüyoruz. Bakımlı ve kendini önemseyen her kadın dış görünüşüne özen gösterir. Fakat burada önemli olan gün içinde doğru makyajı tercih edip etmedikleridir.

Doğru Makyaj Tekniği Neden İşime Yarasın?

Günümüzde gündüz şıklığı diye bir şey var evet ama gündüzleri gece makyajı ile gezmek biraz abartılı olabiliyor. Zaten ofis ortamında çalışıyorsanız kıyafetlerinize yeterince özen gösteriyorsunuz demektir, birde makyajınızı abartmanın anlamı yok.

makyaj
makyaj

Sade ama yüz hatlarınızı belirginleştirecek şekilde dokunuşlarda bulunmalısınız. Bunun için de doğru makyaj teknikleri hakkında bir şeyler biliyor olmanız işinizi kolaylaştırır.

Mesela dolgun yanaklarınızın sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterdiğini düşünüyorsanız allık uygulaması sırasında elmacık kemiğinizden çenenize doğru dikey hareketlerle allığınızı sürmelisiniz.

makyaj yapımı
makyaj yapımı

Böylece yüzünüz daha ince ve uzun görünecektir. Gözlerinizi küçük ve göz kapaklarınızı düşük mü buluyorsunuz? Bunun için de eye liner sürerken uç kısmını yukarı doğru kıvırarak bitirmelisiniz. Böylece göz kapaklarınız daha kalkık görünecektir bir de küçük gözlere sahip kadınların eye linerı olabildiğince ince sürmesinde fayda vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir