Doğal Güzelliğe Yardımcı Maskeler

Günlük yoğun tempolarından dolayı vakit ayırmakta zorlansalar da, her kadının günlük rutininde olması gereken bir şey yüz bakımı. Özellikle bu konuda yapılmış piyasada binlerce ürün var. Kullanmak isteyenlerin kafasını karıştıracak kadar doğal malzemelerden söz edenleri, daha önce hiç duyulmamış ama mucize yaratacak çeşitli kimyasal bileşenleri önerenleriyle ortada çok fazla fikir var.

güzellik maskesi
güzellik maskesi

Piyasadaki öneriler bir yana, patlıcandan bala kadar pek çok sebze ve bitki, cilt bakımı konusunda çok işe yarayabilir. Aslında gerçek ve en sağlıklı bakım, kişinin kendi cildinin özelliklerini bilerek uygulayabileceği bakımdır. Bunu yapmak da aslında buzdolabı kadar uzak sadece. Meyve ve sebzelerle yapılan güzellik maskeleri hem hazırlaması çok kolay, hem ekonomik ve ayrıca fazla zaman da almıyor.

Maske nasıl sürülür?

Maske sürmeden önce cilt tipini belirlemek gerekiyor. Cildinize faydası olacak bitkiler ve sebze ve ya meyveyi seçtikten sonra, cildi temizlemek gerekiyor. Çünkü kirli cilt maskenin sunacaklarını özümseyemez.

güzellik maskesi
güzellik maskesi

Yapraklı sebzeleri kaynar suda üç dakika kadar bekletip, süzüp soğumaya bıraktıktan sonra cilde yerleştirmek gerekiyor. Sebzeleri ise püre haline getirmek gerekiyor. Akmayacak kıvama geldiğinde maske de hazır hale gelmiş demektir.

güzellik maskesi
güzellik maskesi

Göz ve dudak çevresi hariç her yere sürdükten sonra, bekleme süresi boyunca uzanmak ve sakin olmak çok önemli. Çünkü uzanmak, vücudu gevşeterek maskenin işini daha iyi yapmasına olanak sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir