Diş Tedavisi Malzemelerinde Kalite için Dental Adres

Diş tedavisi ve diş estetiği ile ilgili malzemeler uygulamaya göre farlılıklar gösterir. Diş protezleri için kullanılan aljinat ve aljinat solüsyonları, flor, kuron materyalleri, detertraj, asit Jeli, implantlar, amalgam, dental dolgu gibi malzemelerin kalitesi ise insan sağlığını yakından ilgilendiriyor. Geliştirilen sağlık malzemeleri sektöründe artık çok daha kaliteli malzemeler bulunabiliyor iken halen ucuz ve niteliksiz ürünler kullanılarak diş ve beden sağlığı için riskli durumlara neden olunabiliyor.

Diş Tedavisi Ucuza Gelmez!

Sağlığı ilgilendiren her konuda olduğu gibi diş tedavilerinde de kalite öncelikli olmalıdır. Bazen insanların bu konuda bilinçsiz olmaları ya da yüksek meblağlar ödemeyi göze alamamaları diş hekimliği uygulamalarının ticarileşmesine sebep oluyor. Müşterisine uygun şartlar sunmak isteyen diş hekimi ucuz veya pahalı ürünler arasında seçim olanakları yaratıldığında ucuz olanı tercih etmek isteyen hasta karşısında çok da efektif olma şansını bulamıyor.

Protez Uygulamalarında Kullanılan Aljinat Kalitesi

Diş protezleri ve ağız içi uygulamalarında ölçü almak için sıkça kullanılan aljinat fiyat olarak çok da yüksek olmayan,  diş hekimliğinin en önemli malzemelerindendir. Zira hassas bir işlem yapılması gereken tedavide en küçük bir detay bile kötü veya iyi bir neticeye sebebiyet verebilir. Kaliteli bir aljinattan alınacak verim implant, protez, köprü, dolgu gibi işlerin kusursuz bir şekilde tamamlanması için gerekli kriterdir.

Aljinat Özellikleri Nasıl Olmalıdır? 

Diş tedavisi ve diş estetiği için kullanılan aljinatlarların en önemli özelliği kusursuz detay verebilmesidir. Kaliteli bir aljinat 5 mikrometreye kadar detay verebilir. Tadı kötü ve mide bulandırıcı değildir, hoş bir tadı ve ısırma direncine karşı homojen rengi vardır. Yüksek seviyede yırtılma direnci ve de elastikiyete sahiptir. Sertleşme süresi 210 saniye gibi bir sürede tamamlanabilir.

Aljinat kadar aljinat solüsyonu da aldehit içermemeli ve doğal bir kokusu olmalıdır, aynı zamanda bakteriler, mayalar, HBV, HCV, HIV virüsleri üzerinde de etki gösterebilmelidir. https://www.dentaladres.com/kategori/aljinatlar web sayfasında görülebileceği üzere diş hekimliğinin gereksinimi olan her ürünü optimal seçenekler ile temin etme kapasitesine sahip dentaladres portalından ihtiyaçlarınızı online olarak da karşılayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir