En Profesyonel Spor Ayakkabı Modelleri

Spor ayakkabılar spor giyimin vazgeçilmez aksesuarlarıdır. Spor giyim, diğer tarzlara göre daha rahat, renkli ve uyum sağlanması kolaydır. Kısacası bir insanın yaşam biçimidir diyebiliriz. Kendini o kıyafete ait hissederek giyinilir. Spor giyimin ise rahatlığı burada başlar; kendini rahat hissettiğin o an.

spor ayakkabı modelleri
spor ayakkabı modelleri

 

Spor Ayakkabı Modellerinde Seçimler

Spor ayakkabı modellerinde seçenekler oldukça fazla çim saha ayakkabısı, koşu ayakkabısı, günlük yaşamda kullandığımız spor ayakkabı modelleri gibi birçok farklı ayakkabı bulunuyor. Amaca uygun rahat aktivite için mutlaka ayağa tam uyum sağlayan ayakkabı modeli seçilmeli. Bu yüzden spor ayakkabılarında birçok yeni teknoloji kullanılıyor. Bunlardan en çok kullanılanları ve en faydalı olanları şöyle sıralayabiliriz;

Spor Ayakkabılarda Kullanılan Son Teknolojiler

Climaproof: Yağmurlu, fırtınalı, rüzgarlı havalarda kişileri bariyer etkisi yaparak korur. Teri ve fazla ısıyı atar fakat vücut ısısını olduğu düzeyde sabitler.

Climalite: Nefes alabilen bir dokudur. Teri vücuttan uzaklaştırırken COTTON un yumuşaklığı hissedilir.

Climacool:  Havalandırma kanalları ve 3 boyulu kumaşı sayesinde havayı vücuda yakınlaştırırken teri ve nemi uzaklaştırır.

spor ayakkabı
spor ayakkabı

 

Formation: Tekstil ürünleriyle beraber sporcunun hareketlerini desteklerken rahat ettirir. Bu sayede kişinin performansı artar.

Techfit: Spor süresince duruşları düzeltir, kasları destekler.

Agion: Ayakkabının içinde bakteri ve mikrobun oluşmasını engeller.

Traxion: Darbe anında basıncı her noktaya eşit dağıtır. Kontrollü hızı sağlarken maxımum zemin tutuşunu da dişler aracılığıyla sağlar.
Nano-Tex: sıvıyı geçirmeyen ve kumaşı üzerinde kaydıran özel bir teknolojidir.

Beter-Place: geri dönüşümlü malzemeler ve doğaya dost.

Agion: ayakkabının içerisinde mantar ve bakteri oluşmasına engel olur.

Speedcut: mükemmel denge ve maximum destek sağlayan teknoloji, teniz ve basketbol oyuncuları için özellikle düşünülmüş.

Boost: yastıklama teknoloji olarak anlatılan Boost, enerjiyi maximum seviyeye çıkartıyor.

Spor ayakkabı seçerken rahatlık ve şıklık dışında kullanılan malzemeye de önem gösterilmeli. Sadece insan sağlığına değil, doğaya zarar verip vermediğini de umursamalıyız. Kaliteli markalar bu fikirden yola çıkarak birçok geri dönüşümlü ve sağlıklı spor ayakkabılar tasarladı. Son yılların en gözde model ve koleksiyonları bu yeni teknolojilerle hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir