Dekorasyonda Duvar Kâğıdı Seçimi

Geçmiş yıllara baktığımızda özellikle seksenli yıllarda duvar kâğıtları oldukça meşhur idi. Günümüzde ise daha birçok farklı desen seçeneği ile gene dekorasyon modası içinde görüyoruz. Yeni duvar kâğıtları hem desenleri hem de kaliteleri ile oldukça farklı. Özellikle üç boyutlu duvar kâğıdı desenleri küçük alanlarda derinlik hissi yaratarak daha geniş ve ferah alanların yaratılmasına destek oluyor. Geçmişte sadece odalarda kullanılan duvar kâğıtları artık su ve nemin olduğu alanlarda da kullanılabilen özelliklere sahiptir.

çiçekli kağıt
çiçekli kağıt

Günümüz ile farklı olan en önemli detaylarından biri ise odalarda genel olarak tek duvara uygulanan çalışmalardır. Özellikle oturma odası ya da salon gibi alanlarda televizyonun bulunduğu dikkat çeken duvara uygulama yapılıyor.

Duvar Kâğıdı Seçiminde Sık Yapılan Hatalar

Duvar kâğıdı seçiminde en sık yapılan hataların başında dekorasyon ile uyumsuz olan tercihler geliyor. Özellikle duvar kâğıdının deseni beğenilerek yapılan bu hatalarda uygulama sonrası hayal kırıklığı yaşanabilmekte. Günümüzde son derece moda olan taş desenli duvar kaplamasını uygulatmak isteyenlerin yaptığı bir hata olan bu uygulamada birçok farklı taş desen uygulaması olsa da genel odanın ahengine uygun olan tercihe yönelmek en doğru seçimdir.

doğa temalı duvar kağıdı
doğa temalı duvar kağıdı

Odanın genel dekorasyon havası, rengi ile bir bütünlük yakalayacak olan duvar kâğıdı deseni son derece şık bir tamamlayıcı olacaktır. Bunun yanı sıra özellikle büyük desene sahip olan duvar kağıtlarını seçerken uzun kalan duvara yapılması önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir