Dekorasyonda Canlı Çiçek

Canlı çiçeklerin, insana, daima pozitif enerji verdiği bilinen bir gerçek. Pozitif enerjiyle beraber mutlu olmayı da sağlayan canlı çiçekler hayatın canlılığını yansıtır. Evlerde ya da işyerlerinde var olan canlı çiçekler bulunduğu ortama hareket katar, pozitif enerji getirir.

canlı çiçek
canlı çiçek

Dekoratif Canlı Çiçekler Nasıl Kullanılır?

Evlerde ya da işyerlerinde canlı çiçeklerin de olduğu bir dekorasyon çalışması yapmak özen isteyen bir iştir. Çiçeklerin canlı olması ve canlılığını devam ettirmesi için gerekli koşulların sağlanması gerekir. Çiçeğin, yeterli güneş ışığı almasının sağlanması, temiz hava ile temas edebilmesi ve kolayca sulanması lazım. Bu olanaklar sağlandıktan sonra, yani çiçeklerin yerleri belirlendikten sonra, dekorasyonun renklerini tamamlayan ve o renklere uyumlu çiçekler tercih etmek uygun olur.

dekor
dekor

Dekorasyonun tarzını ya da orada yaşayan insanların yaşam tarzlarını yansıtacak çiçekler seçmek fayda sağlar. Modern evler için düz kesimli vazolarla beraber orkideler iyi bir görüntü sergileyebilir. Klasik evler için karanfil gibi canlı renkli çiçekler eve olumlu bir hava katabilir. Evin ya da işyerinin dekorasyon tarzına ve rengine uygun vazolar seçerek görünüm daha da iyileştirilebilir. Modern ve soft bir tarzın hakim olduğu mekanlar için oval vazolar daha uygunken klasik ve daha net çizgileri olan dekorasyonlar için keskin çizgileri olan vazolar daha uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir