Detoks Diyeti Nedir?

Tüketilen bazı besinler vücutta toksin oluşmasına neden oluyor. Vücutta biriken bu toksin maddeler bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek fazla kilolara ve hatta çeşitli hastalıklara zemin hazırlıyor. Beslenmesini dengeli ve yeterli olarak yaptığı halde kendini halsiz hisseden kişilerin uygulaması gereken Detoks diyeti bu zararlı atık ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

detoks diyeti
detoks diyeti

Bu arındırıcı ve kısa süre içerisinde kilo verdirici özellikleri ile ilgi çeken detoks diyeti uzun süre uygulanan bir diyet değil. Ayda bir kez ve 5 günlük uygulanan diyetin, bu şekilde 3 ay ardarda tekrarlanması daha etkili oluyor ve kesinlikle bu şekilde yapılması tavsiye ediliyor.

diyet
diyet

Detoks Diyeti Uygularken

Diyet boyunca alkol ve sigara kullanmaktan mutlaka kaçının. Bol su içmeyi ihmal etmeyin ve her gün bir bardak sıcak suya taze limon sıkıp için. Şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanın. Yağsız yoğurt çeşitlerini tercih edin ve mutlaka tuz kullanımını azaltın. Uzmanların tavsiye ettikleri multi vitaminleri kullanın ve bunları sabahları kahvaltıdan sonra, akşamları ise yatmadan önce tüketin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir