Çocuklarda Bacak Ağrıları

Öncelikle bu ağrıların bir hastalık olmadığının altını çizelim. Dört ve sekiz yaş çocuklarında görülen bu durum, aslında “büyüme ağrısı” dediğimiz, endişe etmeyi gerektirmeyecek doğal ağrılardır.

 

Ağrının özellikleri kişiden kişiye değişmekle birlikte, genel olarak her iki bacakta da görülür. Ayrı ayrı olmak üzere: Alt bacak, üst bacak, uyluk kısmında görülebilir ya da tüm bacak sızı şeklinde ağrıyabilir.

bebeklerde bacak ağrıları
bebeklerde bacak ağrıları

 

Bu yaşlarda gelişen vücutta oluşan kas ve kemik büyümesinin eş zamanlı olmaması, yani kemiğin büyüme hızı ile kas büyüme hızının birbirine eşit olmayıp, birinin diğerinin önüne geçmesi olgusunun bu ağrılara sebep olması muhtemeldir.

Öneriler

Bacak Agrısı
Bacak Agrısı

Çocuk, elbette bu durumun farkında olacak fakat sebebini bilemediğinden endişe edebilecektir. Bunun doğal bir süreç olduğu ve bir süre sonra kendiliğinden geçeceği çocuğa anlatılmalı, ağrı olduğu zaman söylemesi istenmeli bacakları ılık suya koyma, bacağı sıcak tutma ve rahat pozisyonda dinlendirme yaparak çocuğun rahatlaması sağlanmalıdır.

 

Uyarılar

Bacak Ağrısı Sebepleri
Bacak Ağrısı Sebepleri

Ağrının büyüme ağrısı olduğundan emin değilseniz doktor tavsiyesi alabilirsiniz. Kimi zaman fazla hareketli ve efora dayalı sportif eylemler de ağrı ile sonuçlanabilir. Özellikle ağrının belli bir bölgede yoğunlaşan, çok şiddetli ve zonklamalı olduğu durumlarda mutlaka bir hekime başvurun.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir