Cilt Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Cilt temizleme yöntemlerinden bazıları cildinizin üst tabakasını soymaya başlar. Kayısı tohumları, fındık kabuğu gibi tohumlar bu tür soyulmalar için kullanılabilir. Fakat bu tür maddeler cildinize zarar verebilir. Bu sebeple cildinize zarar vermeyecek olan mikrobed içerikli temizleyiciler kullanabilirsiniz.

cilt temizliği

Glikokolik asit, laktik asit gibi süt içerisinde yer alan ya da salisilik asit, malik asit gibi elmada yer alan içeriklere sahip bir yüz temizleyicisi kullanabilirsiniz. Cildinizin soyulması için ovma malzemeleri yerine asit kullanabilirsiniz. Böylelikle cildinizi çizmeden daha sağlıklı bir cilt bakımı yapmış olursunuz.

Ev Yapımı Cilt Soyma Temizleyicileri

Cilt temizleyicilerinizi ufak yöntemler ile cilt soyma temizleyicisine dönüştürebilirsiniz. Cilt temizleyicinize beyaz şeker ya da mısır ekledikten sonra yavaş bir şekilde cildinize sürmeye başlayın. Soğuk kahve telvesi ve karbonat da kullanarak cildinizdeki ölü hücreleri yok edebilirsiniz.

cilt temizleme
cilt temizleme

Gündelik kullanım için temizleyici satın alırken, sabunlar yerine sıvı temizleyiciler tercih edebilirsiniz. Sabun cildi kurutabildiği için bu tür sıvı cilt bakım ürünleri kullanmanız cildinizin sağlığı için daha faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir