Cildinizi Güneşten Nasıl Korursunuz?

Cildinizi güneş koruyabilmenizin birçok farklı yöntemi vardır. Ama hangi yöntem olursa olsun asıl mesele cildinizin nefes alıyor olduğundan emin olmanızdır. Sonuçta nefes almayan bir cildin tüm gözenekleri tıkanır, cildiniz kurur, siyah nokta, akne gibi canınızı sıkacak görüntüler oluşmaya başlar.

güneşten korunmak
güneşten korunmak

Sağlıklı Ciltte Makyaj Daha Güzel Görünür

Cildinizi güneşten korumak için ilk olarak cildinizi ölü tabakalardan kurtarmanız gerekir. Tabiri caizse cildinizin pul pul dökülerek o ölü tabakayı atmasını sağlamalısınız. Böylece gözeneklerinizin açılmasını sağlar ve cildinizin nefes almasına yardımcı olabilirsiniz. Peki, bunu hangi sıklıkla yapacaksınız? Mümkünse her sabah yapmanız en doğrusu olacaktır. Çok zamanınızı almayacak olan bu işlemi makyaj yapmadan önce yapar ve ardından cildinizi nemlendirirseniz, makyajınızın daha uzun süre yüzünüzde kaldığını göreceksiniz.

güneşten korunma yolları
güneşten korunma yolları

Cildi güneşten korumak ya da cilt bakımı denilince ilk aklınıza gelen şey cildinizi nemlendirmek olmalıdır. Nem denilince de bu size suyu çağrıştırmalıdır. Çünkü cildinizi nemli tutmanın en etkili yolu bol bol su içmekten geçer. Özellikle sıcak havalarda ter yoluyla fazlaca su kaybettiğinizi düşündüğünüzde, su içmeye ekstra bir özen göstermeniz gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir