Çatlak Dudaklara Çözüm Yolları?

Dudakların nemsiz kalması birçok nedenden ortaya çıkar. Dudakları devamlı tükürük ile ıslatmanız, dudakların aslında daha çok nemsiz kalmasına yol açar.Çatlak dudaklara çözüm yollarından biri vazelin sürmenizdir. Piyasada satılan ucuz dudak kremlerini kullanmanız ise son derece yanlıştır. Dudaklarınızda olan kuruluğu mümkün olduğunda koparmamaya çalışın. Kanatmamanız gerekir. Zeytinyağı da dudaklara nem kazandırır.

çatlak dudaklar
çatlak dudaklar

Dudaklarınızı Nasıl Nemlendirirsiniz?

Demirin vücutta azalması dudakların kurumasına yol açar. Demir emiliminden yüksek gıdaları tüketmeniz önemli. Kırmızı et, ıspanak, yumurta sarısında bol miktarda demir bulunur. Kuruyemişlerin tüm çeşidi de dudaklara nem kazandırır.

dudaklarınız çatlamasın
dudaklarınız çatlamasın

Dudak kuruluğu bazı hastalıkların nedeni olabilir. Dudak kenarlarınızda yaralar devamlı oluyorsa mutlaka uzmana gitmelisiniz. Yaz aylarında özellikle dudakları nemlendiren ve güneş koruyucu etkisi yüksek olan kremleri kullanmanız gerekir. Dudak sağlığı için ucuz rujlardan dudağınıza sürmekten kaçınmanız da önemli. Bol su içmeniz ve kahve tüketimini azaltmanız dudak kuruluğuna son verecektir. Kahve özellikle vücutta olan demiri azalttığı için birçok hastalıklara davetiye çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir