Billboard Reklamın Özellikleri

Özel sistemler ile çalışan reklam panolarına billboard reklam panosu deniliyor. Güneş enerjisi ile aydınlanıp kararan billboard panoların bu özelliği sayesinde tam gün reklam yapma olanağı vardır.

Işıklı ve Luna olmak üzere iki çeşit billboard reklam panosu bulunur. Özellikle şehir merkezlerinde kullanılan ışıklı billboard reklam panoları reklam özelliği daha fazla olup ışıklandırma ile görselliği ön plana çıkarır. Luna billboardları parklarda, yol kenarlarında, durak ve kaldırımlarda şıkça görürsünüz. Çift yüzlü olabilen bu billboard reklam çeşidi ile de reklam alanı daha da artar.

Billboard Panolarının Reklam Etkisi Nedir?

  • Billboard Reklam Panosunun bulunduğu konum reklamın ulaşacağı kitle ile doğru orantılıdır. Reklamın geniş kapsamlı duyurulması, satışlara hızlı bir ivme kazandırması ya da markanın çabuk tanınması gibi kriterler göz önüne alınıyor ise insan trafiğinin en çok olduğu şehir merkezlerine yerleştirilmesi en uygun olan seçenektir.
  • İlk yirmi dört saatlik sunum şansı olan billboard reklam panolarında dilediğiniz süre reklamı tutma imkanınız olup reklam ile ilgili arzu ettiğiniz değişikliği de özellikle ışıklı elektronik billboardlarda anında yaptırma imkanınız bulunuyor.
  • Oldukça büyük ebatlara sahip olan billboard reklam panoları dikkat çekici özelliği ile hedeflenen kitlenin markajına girebilecek niteliktedir.
  • Televizyon reklamlarının başarısı daha çok evde vakit geçirenleri kapsarken billboard reklam panoları her gün dışarı çıkmak durumunda olandan az bir süreliğine dışarıda vakit geçiren kişilere kadar hepsini kapsar. Bu sebep ile televizyon reklamlarından daha etkili olduğu söylenebilir.
  • Hedeflenen satış ya da marka tanıtımı gibi konularda kitlelere daha kolay bir ulaşım sağlayarak anında satış imkânı da sunar.

Etkili Billboard Reklamı İçin Gerekenler Nelerdir?

  • Öncelikle billboard reklamı ilgi çekici özellikte dizayn edilmesi gerekir. Kişilerin yaşı, cinsiyeti, ırkı ne olursa olsun hedeflenen reklamın anında görselliği ile buluşması amaçlanması ilk hedeftir.
  • Billboard reklam ile hedeflenen kitleye verilecek olan mesaj iyi seçilmeli ve ona göre tasarlanması gerekir. Yanlış anlaşılabilecek bir mesaj ile reklam istenilen ölçüde yarar sağlamayacağı gibi özellikle marka tanıtımında aksi bir etki yapma olasılığı gözden kaçırılmaması gereken en önemli kriteridir.
  • İletilmek istenen mesaj ile slogan seçildikten sonrasında billboard reklamında kullanılacak renkler ve çizgilerin uyumu belirlenir. Renkler ve çizgiler ile dikkat çekicilik artırılır.
  • Hedeflenen kitleye verilen mesaj ile ürün tanıtımı yapılıyor ise ürün hakkında bilgi verici nitelikte olması gerekir.
  • Billboard reklam hedeflenen kitle üzerinde satın almayı teşvik edici özellikte tasarlanıp ona göre sunum yapılması sonuca ulaşmayı kolaylaştırıcı nitelikte olacaktır.
  • Billboard reklam panosunda sunulan görsellik ile hedeflenen kitlenin harekette geçmesi hedeflenir. Bu sebep ile hüzün ya da uyuşukluk verici sözlerden kaçınarak kitlenin satın alma isteğini artırıcı slogan ile tetiklenmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir