Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği ameliyatları burunda kaza, darp ya da düşmeler sonucu oluşan travmalar veya deformasyonlarda burun eğrilikleriniz düzeltmek için yapılan estetik bir operasyondur. Günümüzde sadece deformasyon ve travmalı durumlarda burun estetiği yapılmıyor. Burun estetiği kişinin yüz hatlarına uymayan bir görüntüde ise bunun yüz şekline uygun olarak estetiksel dokunuşlar ile düzeltilmesi de sağlanır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı öncesi kişi doktoru ile bizzat görüşerek nasıl bir buruna sahip olmak istediğini detaylı bir şekilde anlatmalı ve doktorun muayene sonucu istenilen şeklin yüz hatlarına uyup uymayacağı ile ilgili ortak karar almalıdır. Genellikle doktorlar estetik operasyon sonrası kişide psikolojik travmaya yol açmaması için, yapılacak olan burun estetiği sonrası burun şekli ile yüz uyumu hastaya bilgisayar ortamında çekilen fotoğraf ile gösteriliyor.

Bu işlem ardından yapılacak burun şekline karar verilir. Ardından uygulama yapılacak olan güne karar verilerek ameliyat süresi ile ilgili hasta ve yakınlarına bilgi aktarılır. Genellikle iki saat süren burun estetiği ameliyatı için genel anestezi uygulanır. Burun estetiği ameliyatlarında açık yaklaşım ve kapalı yaklaşım olmak üzere iki tür yaklaşımdan biri ile uygulama yapılır. Doktorun önceden karar verdiği yaklaşım türü hasta ile paylaşılır. Genellikle açık yaklaşım uygulanıyor ki bu yaklaşım türünde istenilen burun şekli daha kolay uygulanıyor.

Burun estetiği ameliyatı sonrasından gözaltı torbasında, yanaklarda şişlik oluşabilir. Ayrıca göz kapaklarında da morarma görülebilir. Bu etkiler ameliyattan yaklaşık on beş gün sonra ortadan kalkar.

Burun Estetiği Ameliyatında Neler Yapılabilir?

  • Burun kemeri törpülenebilir ve de istenilen ölçüye getirilir.
  • Burun içinden alınan kıkırdaklar ile burna istenilen şekil uygulanabilir.
  • Deformasyon ya da travmalı durumların giderilmesi sağlanır.
  • Deformasyon ya da travmalı burunlarda burna eski şekli verilebilir ve ya istenilen şekil uygulanır.
  • Burun eti ve benzeri sebepler ile nefes alma problemi yaşayan kişilerde uygulama yapılarak bu problem ortadan tamamen kaldırılır.
  • Kemiklerin birleşmesi sağlanarak burnun dış görüntüsünde daralma sağlanır.
  • Burnun orta bölümünde yer alan bir eğrilik var ise bu düzeltilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir