Bebeklerde Yemek Eğitimi Nasıl Olur?

Bebekler, bir yaşa kadar çevresinde olan şeylerin bazılarına tepki verirler. Bu yaşlarda bebekler, genelde temel ihtiyaçlarının eksikliğini ağlayarak haber verirler. Ancak hasta olduklarında da aynı tepkileri verdikleri için, birçok anne o an bebeklerinin ne istediğini anlamayabilir.

bebek
bebek

Bilinmesi gereken durumlardan bir tanesi de bebeklerin acıktıkları zamanlar, gün içerisinde hemen hemen aynıdır. Bu yüzden, bebeklerde yemek eğitimi, bu durum göz önünde bulundurularak verilmelidir.

Bebeklik ve Çocukluk Döneminde Yemek Eğitimi

Bebeklik döneminde hastalık hariç olmak üzere, belli bir yaşa kadar yemek alışkanlıkları değişmez. Çocukluk döneminde hastalık hariç olmak üzere çocuklarda yemek alışkanlıkları aynen devam eder. Ancak bu yaşlarda çocuklar, isteklerini yerine getirmek için, bazı öğünleri atlarlar. Aile bu durumda endişelenebilir.

yemek eğitimi
yemek eğitimi

Bu durumda yapılacak şey, çocuğa istediğini vermemek olacaktır. Çocuk terbiyesinde bu önemli bir davranıştır. Sonuç olarak çocuk bir öğün kaçırmakla bir şey kaybetmez. Bazı anneler çocukları yemek yemediği zaman endişelenir. Çocukların üzerine düşerler ve ısrar ederler. Bu yanlış bir davranış şeklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir