Anne Sütünü Arttırabilmenin Yöntemleri Nelerdir?

Anne sütü çocuk sağlığı için oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk aylık döneminde mutlaka anne sütü alması bu önemin ilk derecesini oluşturur.  Anne sütü artırmadan önce bilinmesi gereken durumlar vardır.

anne sütü
anne sütü

Anne Sütünün Faydaları

Anne sütü ile beslenen bebek daha sağlıklı ve optimum hızda büyür. Yani olması gerektiği gibi büyür. Hızlı büyüyen veya geç büyüyen bebeklerde ilerde sorunlar oluşabiliyor. Anne sütü ile beslenen bebekler anneye karşı daha bağlı olur. Bu bağ bir sevgi bağı olarak nitelendirilir.

süt artırıcı besinler
süt artırıcı besinler

Anne Sütünün Artması için Neler Tüketilmelidir?

  • Sebzeler arasında marul dikkati çekiyor. Marul tüketmek anne sütünü artıran önemli gıdalardan birisidir. Nohutlu yemekler anne sütünü yine pozitif yönde etkiler.
  • Sütün az olmasını etkileyen durumlardan birisi sağlıksız damar yolları olur. Bu damar yollarını açmak için bal şerbeti tüketilir. Bu sayede sütte artar.
  • Yoğurt süt ürünleri arasında tüketilmesi gereken besleyici bir gıdadır.
süt artırıcı yiyecekler
süt artırıcı yiyecekler
  • Funda, Rezene ve Anason bitkileri ayrı ayrı kaynatılıp tüketilebilir. Her birini farklı zamanlarda içildiği zaman anne sütünde artış olur.
  • Şalgam suyu yine anne sütünü artıran içecekler arasındadır. Ancak fazla tüketimi içerisinde bulunan tuzdan dolayı zararlı olabilir.
  • Maydanoz yeşil sebzeler arasında anne sütüne en fazla faydası olan gıdalar arasındadır. Yeterli miktarda tüketimi anne sütünü artırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir