Anne Adaylarını Bekleyen Tehdit: Düşük!

Hamilelik süreci anne adayının kendisine en çok dikkat etmesi gereken dönemdir. Bu dönemde vücudunda yeni bir canlının hayata gelmesi onun bünyesine olumsuz etkiler sunabilir ve sağlıklı davranışlar sergilenmediğinde düşük yaşanabilir.

Bilinçli bir gebelik ve annelik geçirmek için düşük nedir, nasıl oluşur, düşük olmaması için hangi konulara dikkat etmek gerekir, bunlar hakkında bilgi alınmalı ve mutlaka titiz davranışlar sergilenmelidir.

düşük

Düşük Nedir?

Gebeliğin henüz yarısı bile tamamlanmamışken, yani 20 haftası geçmemişken, bebeğin anne karnından ekleriyle birlikte dışarı atılması hali tıp dünyasında düşük olarak nitelendirilir. Gebeliğin sağlıksız şekilde sonlandığı bu durumda annenin de sağlığı riske girebilir.

Düşük Yapma Nedenleri

Anne sahibi olmak isteyen bayanların gebelik sürecinde kendisini bekleyen durumlara karşı bilgi sahibi olması gerekir. Bunlardan biri de düşük yapma durumu olduğu için düşük nedir ve neden olur öğrenmek gerekiyor.

Düşük yapmanın ilk nedeni hakkında kadın yaşının ilerlemesi gösterilebilir. İstatistiklere bakıldığında kadın yaşı arttıkça düşük yapma oranı da artmaktadır.

düşük yapma nedenleri

Özellikle 40 yaş üzeri gebeliklerde düşük beklenen durumlardan biri haline geliyor. Yumurta ya da spermin yanlış sayıda kromozoma sahip olması nedeniyle yumurtanın gelişimini tamamlayamaması sonucunda düşük meydana gelir.

Bunun yanı sıra enfeksiyon kapmak, radyasyona maruz kalmak ya da hormonel problemler yaşamak da düşük yapmaya neden olabiliyor.

Annenin sağlıklı bir bünyeye sahip olması, dengeli beslenememesi de düşük nedenlerinden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir