Alçak Tavanlı Mekanlar Nasıl Aydınlatılmalı?

Alçak tavanların dekorasyonu zaten oldukça zordur. Bir de buna aydınlatma girince dekorasyon yapmak çok daha zorlaşıyor. Peki alçak tavan aydınlatmaları için neler yapmak gerekir ve hangi ürünleri tercih ederek evlerinizi daha iyi dekor edebilir ve aydınlatabilirsiniz bakalım.

sarkıt lamba
sarkıt lamba

Sarkık Avizelerden Uzak Durunuz

Tüm aydınlatıcılarda sarkık olan avizelerin en kadar hoş durduğunu elbette az çok biliyoruz ama önemli olan sizin evinize yakışıp yakışmayacağı olacaktır. Alçak tavanlı bir eve sahipseniz o halde uzak duracağınız ilk avize modeli kesinlikle sarkık olanlar olacaktır. Dolayısı ile en çok kullanılan bu avize modellerini elemeye başlayarak ilk adımı atabilirsiniz.

Tam Bir Aydınlatıcı

Tavan alçak olacağı için mekanın çok daha fazla aydınlatılmaya ihtiyacı var. Dolayısı ile tek bir ampullü değildi de birden fazla ampul yakabileceğiniz bir avize almanız oldukça önemli bir kıstas olacaktır.

Spot Lambalar

Alçak tavan aydınlatma alternatiflerine en çok spot lambalar yakışıyor. Eğer tavanı yeniden yaptırma imkanınız var ise spot aydınlatma tercih ederek aslında tüm dertleri bir kenara bırakabilir ve hem odayı en güzel şekilde aydınlatır hem de hoş bir dekorasyon örneği ortaya çıkarmış olursunuz.

alçak tavan
alçak tavan

Aplikler

Alçak tavanlı odalar için duvarlara monte edilecek apliklerde çok hoş duracak ev ekstra aydınlatma verecektir. Genellikle yemek masası tarafına ya da koltukların üst kısımlarına bu aplikleri yerleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir