Organik Fasulye ile Organik Olmayan Arasındaki Farklar

Bir paket fasulye seçmek büyük ihtimalle en sıradan alışveriş görevlerinden biridir. Elbette, seçim organik fasulye ve organik olmayan fasulye arasında değilse. Market reyonlarında iki fasulye paketini karşılaştırdığınızda, fiyatı dışında çok önemli bir fark göremezsiniz. Peki, pahalı her zaman iyi midir? Yoksa bu bir pazarlama hilesi mi?

Organik Gıda Pazarı

Geçen yıl % 16 oranında büyümüş olan organik gıda piyasası, birçokları tarafından endüstriyel tarım uygulamalarına alternatif olarak görülüyor. Organik gıda büyük oranda pestisitler, sentetik gübreler, hormonlar ve antibiyotikler olmadan üretilir. Çoğu organik gıda üreticisi, ürünlerini geleneksel olarak üretilen gıdanınkinden daha besleyici olarak tasarlayamasa da, artan organik etiket fiyatları sağlık yararlarını artırma eğilimindedir.

organik fasulye
organik fasulye

Sanayileşmiş tarım, yiyecek üretmek için bazen zararlı yöntemler kullanır. Bu teknikler arasında, hızlı büyümeyi sağlamak için kimyasal gübrelerin kullanılması, böcek enfestasyonları ve hastalığı önlemek için böcek ilacı kullanılması, hayvanların sağlığını en üst düzeye çıkarmak için antibiyotiklerin ve hormonların kullanılması sayılabilir. Bununla birlikte, organik sertifikalı ürünler, bu yöntemlerin hiçbirini kullanmaz ve kirliliği azaltarak toprak ve su tasarrufuna odaklanır.

Organik Fasulye Daha Besleyici Değil ise Neden Pahalı?

Bazıları organik gıdaların daha yüksek seviyede ana besin maddeleri içerdiğini savunuyor olsa da, bu iddiayı ispatlamak için çok fazla bilimsel araştırma bulunmuyor. 55 çalışmanın son zamanlı sistematik bir derlemesinde, C vitamini, potasyum ve çinko da dâhil olmak üzere 11 besin kategorisinin sekizinde organik gıdada önemli bir farklılık olmadığı görüldü.  Bununla birlikte organik fasulye için eklenen maliyet, sizin ve gezegeniniz için daha iyi olduğu düşünülen bir ürün için ödeyecekleri küçük bir fiyat gibi görünüyor.

Organik gıdaları üretmek çok emek gerektirir, bu yüzden daha pahalı olabilir. Organik ürünler, konvansiyonel mahsuller kadar ürün sunamayabilir, bu da fiyat farkının bir başka nedeni olarak karşımıza çıkar. Organik gıda taraftarları, çevresel temizleme çabalarının maliyeti ve halk sağlığı maliyetleri nihai fiyata dâhil edilirse, geleneksel olarak yetiştirilen gıdaların daha pahalı olacağını savunuyorlar.

Bir kutu kurabiye ya da bir paket kayısının organik olarak etiketlenmiş olması, bunun sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bazı üreticiler standart dışı hareket edebilir, bu nedenle her organik yazan ürünün organik olmayacağını düşünmelisiniz. Organik veya doğal bir ürün tercihiniz olacaksa https://www.dogalavm.com/ tavsiye edeceğimiz güvenilir adres olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir