Dünyanın En İyi Caz Şarkıcıları

Caz, caz, caz uğruna filmler yapılan, kimileri için büyük bir tutku olan müzik türü. Kendi içinde hangi türü olursa olsun, kırılgan ve naif izler taşıyan bir müzik olduğu ise yadsınamaz bir gerçek.

caz
caz

Eski Amerikan filmlerine baktığımızda birçoğunda caz olduğunu bilmeden dinlediğimiz, efsaneleşmiş şarkılar da yok değil.

Dilerseniz dünden bugüne, cazı caz yapan ustalara bir selam yolarak kimler olduklarına bakalım. Liste çok kabarık olduğundan kendimize torpil geçerek bizim en iyilerimize bu listede yer verdik, anımsatmak isteriz.

  • Miles Davis: Bize göre, bu listenin en tepesinde olmayı fazlasıyla hak eden, gerçek bir sanatçı. Caz müziğinde en uzun kariyere sahip olan sanatçıların başında gelen Miles Davis aynı zamanda caz bestecisi ve trompet çalar. Dünyanın birçok dergisine göre cazın en büyüğü O.
  • Louis Armstrong: “What a Wonderful World”isimli caz parçası birçok Amerika filminde kullanılmış olduğundan aslında Siz de kendisini caz konusunda fikir sahibi olmasanız bile biliyorsunuz.
Louis Armstrong (1955)
Louis Armstrong (1955)
  • Ella Fitzgerald: O bir büyük kadın vokal. 13 Grammy ödülü ve 40 milyondan fazla satan albümleri ile en iyi kadın caz vokallerin en başında geldiği kesin.
  • Billie Holiday: Yoksa siz hala o muhteşem sesten Summertime isimli şahane caz şarkısını dinlemediniz mi? O zaman büyük eksiklik.
  • Nat King Cole: Bu liste kim ne derse desin, onsuz bitemezdi. Zira hala ondan daha iyi “Unforgettable” şarkısını okuyabilen yok. Olmayacak da sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir