2015 Kasko Hesaplaması Nasıl Yapılacak?

Araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırmaları gereken işlemlerden olmayan kasko sigortası kazalara karşı alınan önlemlerin başında geliyor. Kaza sonrası masrafları karşılayan kaskolar sürücülere büyük kolaylıklar sağlıyor.

Kaskolarını yenileyecek olanlarda indirimlerden faydalanarak yeni yılda kasko hesaplama yapmaya başladılar bile.

kasko
kasko

Kasko Hesaplama

Kasko hesaplama yapılırken birçok etken belirleyici oluyor. Aracınızın kaskosunun ne kadar olduğunu bu etkenleri dikkate alarak hesaplamanızda fayda var.

Peki bu etkenler neler? İlk olarak bu etkenlerden en önemlisi aracınızın modeli. Aracınız eski ya da yeni ise bu kasko fiyatına da yansıyacaktır.

Bir diğer etkende aracınızın plaka ve ruhsat olarak bağlı olduğu il. Bu ilin trafik yoğunluğu kasko fiyatında etkili oluyor.

kasko sigortası
kasko sigortası

Aracınızın ticari bir araç mı yoksa kişisel bir araç mı olduğu da bu etkenler arasında. Daha önce kasko yaptırdınız ve kullanmadıysanız hasarsızlık indiriminden yararlanarak fiyatta indirim yaptırabilirsiniz.

Ayrıca araç sürücüsünün yaşı cinsiyeti de kasko hesaplanırken etkili olan faktörlerden birisi. Sizlerde kasko hesaplaması yapıyorsanız bu ayrıntıları göz ardı etmeden düzgün bir hesaplama ile aracınız için ödeyeceğiniz bedeli çıkartabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir