Yemek Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yemek odası dekorasyonunda klasik ve modern tasarımlar, salon bütünlüğü ile uyum sağlayacak şekilde düzenlenmeli. Yemek odasının ferah olmasını istiyorsanız, salonda yer alan fazla eşyalardan kurtulmanız gerekir. Eşya yoğunluğu arttıkça, salonda yemek odası bölümü kaybolur.

yemek odası
yemek odası

Yemek Odası Düzenlenmesi

Yemek odası düzenlemesinde masayı katlanır ya da açılır kapanır özellikli olandan seçerseniz, misafirin çok geldiği zaman rahatlarsınız. Yemek odasının en önemli ayrıntısı aydınlatma düzeneğinin çok iyi ayarlanması gerektiğidir. Açık renklerden bir yemek odası takımı seçtiyseniz, ışığı da açık renklerden seçmelisiniz. Koyu renkli mobilya kullandıysanız, ışık düzeniniz için aydınlatma üniteleri kullanabilirsiniz.

Yemek odalarında ayna kullanımı, odanın daha geniş görünmesini sağlar. Odanın duvarına büyük bir ayna asarak, o bölümü ayrı oda gibi gösterebilirsiniz.

yemek odası dekoru
yemek odası dekoru

Işık düzeneği, ayna ve yemek odası renkleri bütünleşir ve görsel olarak da daha ferah olur. Sandalye seçimindeyse özellikle rahat ve kullanışlı olanlar seçilmeli.

Yemek odası bölümünün kapıya yakın şekilde kurulması, servis açısından da kolaylık sağlar. Kapı karşısına ayna ve ayna önüne yemek masası konulduğu zaman, salondan ayrı bir hava yaratabilirsiniz. Odayı renklendirmek için ufak aksesuarlarla da süsleyebiir ve canlılığını artırabilirsiniz. Yemek odasının güzel bir özelliği de misafirler için kullanacağınız servis takımlarını hemen bulabilmeniz ve servis yaparken zorluk çekmemenizdir. Salonunuzun genişliğine göre dolap sayısını artırarak, yemek odanızı daha kullanışlı hale de getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir