Yaz Sonrası Cilt Bakımı

Cildinizin üzerinden koca bir yaz ayı geçti ve sonbahar geldi. Peki cildiniz sonbahara hazır mı? Tüm yaz havuzlarda yüzdünüz, güneş altında gezdiniz ve belki de biraz alkol ile cildinizi yordunuz. O halde yaz sonrası cilt bakımını ihmal etmeden yenilenmesini sağlamaya ne dersiniz?

Yaz ayından çıkan ciltlerin daha kuru olduğu gözlenir. Bu da cildin istediği nemlendirmeyi bulamaması oluyor. Dolayısı ile de cildinizi öncelikle güzel bir nemlendirme aşaması ile başlayabilirsiniz. Vereceğimiz malzemeleri kolayca bir aktardan bulabilirsiniz ama güvenilir bir yer olup olmadığına çok dikkat ediniz.

cilt lekesi

Kuru Cilt Nemlendirme Maskesi

4 kaşık kayısı yağı

4 kaşık susam yağı

2 çorba kaşığı kil

2 çorba kaşığı gliserin

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm bu malzemeleri çok az bir su ile karıştırınız ve maske haline getiriniz. Sabah akşam sürerek cildinizin en doğal yollar ile nemlenmesini sağlayınız. Birkaç gün de bir tekrarlayabilirsiniz.

Soda İle Cildinize Bakım

Cildiniz tüm yaz minerallerden uzak kalmış olabilir. O halde ona en doğal şekilde mineral kazandırmak istiyorsanız yüzünüzü günde bir kere maden suyu yani halk arasında soda ile yıkayabilirsiniz. Hem ferahladığını görecek hem de cildinize bakım yapmış olacaksınız. Dolayısı ile de hem en ucuz hem de en etkili cilt bakımı yöntemine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir