Yaşlılık Benlerinden mi Şikayetçisiniz?

Derinin üzerinde kimi zaman zararsız kimi zamanda acı ve yanma gibi şikayetlerle kendini belli eden benler zamanla geçici olabildiği gibi çoğunlukla kalıcıdır. Benler aslında toplumumuzda her zaman zararsız şekilde algılanır. Halbuki küçük bir ben bile zaman zaman büyük hastalıkların belirtisi olabilir. O nedenle her zaman rutin doktor kontrollerinde bu gibi benleri teşhis ettirmek gerekir.

yaşlılıkta benler
yaşlılıkta benler

Düz bir biçimde olan siyah benler zaman zaman herhangi bir rahatsızlığa yol açmaz fakat bu benlerin üzerinde herhangi bir batma, acı veya karnabahar görüntüsü denilen bir pürüz varsa sakıncalı bir durum olabilir. Bu benler genellikle omuz, göğüs ve sırt gibi sürtünme bölgelerinde sık görülür. Özellikle yüzde görülen benlerde gün geçtikçe artma görülüyorsa mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurması gerekir.

yaşlılıkta ben
yaşlılıkta ben

Benlerin Tedavisi Mümkün müdür?

Diğer tüm cilt rahatsızlıkları gibi doktor tarafından hastada sakıncalı bir durum oluşturabilecek benlerin tedavisi mümkündür. Bu gibi durumlarda doktor en iyi teşhisi kolayac ve buna göre tedaviye başlayacaktır. Tedavi daha çok dermatoloji uzmanı tarafından dermatoskop denilen araç yardımıyla konulur. Bunun dışında nadiren parça alınarak teşhis konulmaya çalışılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir