Vitaminsiz Kalan Tırnaklar Çabuk Kırılır

Tırnak sağlığı ihmale gelmez. Tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa, beslenme sisteminizi değiştirmeli ve uygun bakımlar yapmalısınız. Düzenli olarak limon kabuğu ile tırnaklarınızı ovmanız önerilir. Zeytinyağı da tırnakları besler. Bir çay tabağı içine yarım limon sıkın ve geceleri yarım saat bu karışımda tırnaklarınızı bekletin.

tırnak bakımı
tırnak bakımı

Tırnakların Çabuk Kırılmasını Önleyen Maskeler

Çok suda kaldığınız zaman hem elleriniz hem de tırnaklarınız zarar görür. Zarar gördüğü için hassas olur ve çabuk kırılır. Beslenmenizde bol sebze ve meyveyi eklemeli, düzenli olarak tırnak sağlığınız için uygun kremler kullanmalısınız. Çok dipten törpülemek özellikle tırnaklar için olumsuz durumdur.

bakım
bakım

Deterjan kullanırken eldiven takmayı ihmal etmeyin. Banyodan sonra mutlaka E vitamini yüksek el kremleri ile ellerinizi kremleyin. Güneşe çıkarken özel güneş koruyucu ürünler kullanırsanız hem tırnaklarınız hem elleriniz beslenir. Yaz ve kış ayında ojeyi tırnaklarınızda uzun süre tutarsanız, hava almaz ve güçsüz olur. Oje sık kullanıyorsanız arada tırnaklarınızı dinlendirin. Tırnak bakımını düzenli yaparsanız, elleriniz daha güzel görünür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir