Saç Neden Yağlanır?

Yağlı saçlar her kişinin yaşayabileceği bir sorundur. Saçların yağlanmasındaki tek sebep ise saçlarınızın derisidir. Saçın ürettiği yağlanmalar özellikle düz saçlı kişilerde ortaya çıkar. Hızlı bir şekilde yayılan yağlar kötü bir görünüme sahip olmanıza yol açar.

Saç derinizde yer alan yağ gözenekleri aşırı şekilde yağ üretmeye başlamış ise kısa bir süre içerisinde saç yağlanması sizin için büyük bir problem haline gelecektir.

saç bakımı
saç bakımı

Gerekli bakımların düzenli olarak yapılmaması da saç yağlanmasına yol açar. Düzenli aralıklar ile saçlarınızın bakımını yaptırmıyorsanız her saç yıkamanızdan sonra kir ile birlikte yağlanma oranlarında da artış yaşamaya başlarsınız.

Mevsim Değişiklikleri Saç Yağlanmasına Yol Açar mı?

Aşırı sıcak ve aşırı soğuk da saç derinizin yağ üretmesine yol açacaktır. Saçlarınızın bu durumlardan etkilenmemesi için daha fazla saç derisi çalıştırması neticede yağlanmaya yol açacaktır.

saç
saç

Hormonal değişiklikler sebebiyle de saç yağlanması meydana gelebilir. Yapılan araştırmalara göre ergenlik ve hamilelik döneminde olan kişilerin saçlarında daha fazla yağlanma meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu tür durumlarda saç bakımınıza her zamankinden daha fazla önem vermeli ve bunu düzenli bir şekilde sürdürmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir