Obezite Sebepleri Nelerdir?

Modern dünyada insan gücünün yerini makinelerin alması ile birlikte obezite insan sağlığını tehdit eden büyük bir sorun olmaya başlamıştır. Obezite beraberinde hipertansiyon, dislipidemi ve kalp hastalıklarını da getirebilmektedir.

obezite
obezite

Obezitenin gelişiminde genetik faktörler her zaman ön plana çıkar. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş yapan büyükşehirlerin rahat olması, toplu taşıma araçlarının artması ve fast food kültürünün yaygınlaşması ile birlikte kalori miktarlarında artış gözlemlenmeye başlanmıştır.

Hareketsiz Yaşam Obezite Sebebi

Çocukların çevresel faktörlerden etkilenmemesi için eve hapsedilmesi ve dışarıya fazla çıkartılmaması da zaman içerisinde hareketsiz bir yaşama sahip olmalarına yol açmaktadır. Bu durumun yaşanması ise kalorilerin yakılmamasına yol açar beraberinde ise obezite başlayabilir.

sağlık
sağlık

Yediğiniz porsiyonları farkında olmadan sürekli olarak büyütüyorsanız obezite riski taşıyor olabilirsiniz. Kalorisi ve yağ oranı yüksek gıdaları büyük porsiyonlarda tüketirseniz aşırı kilo almaya başlarsınız.

Strese bağlı olarak aşırı yemeye başlamak ve bunu önleyememek de obezite sebepleri arasında yer alan bir diğer noktadır. Kişi ağır bir depresyon geçirirken belirli bir dönem boyunca yemek yemeyi abartabilir ve sonucunda aşırı kilo almaya başlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir