Normal Doğum mu, Sezaryen mi?

Günümüzde gebelik konusunda en çok tartışılan konulardan biri olan doğum yöntemi, uzmanlar tarafından anne ve bebek sağlığı göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Her ne kadar geçmişten beri normal doğumun en iyi doğum şekli olduğu savunulsa da bu yaklaşım kesinlikle yanlıştır.

Gebelik sürecinde anne ve bebek sağlığı göz önünde bulundurularak en az hasarla yapılabilecek olan doğum şekli en doğru yöntemdir. Normal doğum diye tutturan anne adayları bebeklerinin sağlığına zarar gelebileceğini ve bebeğin bu doğum yöntemi sırasında pek çok travma ile karşılaşarak dünyaya kalıcı hasarlar ile gelebileceğini göz önünde bulundurmalılar.

sancı
sancı

Sezaryenin ve Normal Doğumun Dezavantajları

Normal doğum anne adayları için her ne kadar daha sağlıklı olsa da bazı durumlarda bu durum ters yönde seyredebiliyor. Normal doğumun en büyük avantajlarından biri doğum işlemi gerçekleştikten sonra her şeyin alışılagelmiş şekilde sonlanması ve komplikasyon riskinin en az olmasıdır.

normal doğum
normal doğum

Sezaryen doğumun tercih edilme nedenlerinin başında iri bebek vakalarının görülmesi gelir. Çünkü iri bebek vakaları normal doğuma zorlandığında bebek kesinlikle doğum esnasında bir travma ile karşı karşıya gelebiliyor. Bu yüzden iri bebek ve ters gelen bebeklerde sezaryen doğum tercih edilmelidir. Sezaryen doğumun dezavantajları arasında ise doğumdan sonra annenin daha uzun bir süre de toparlanması ve komplikasyon riskinin yüksek olması yer alır.

sezaryan doğum
sezaryan doğum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir