Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Günümüzde insanlar nakit ihtiyaçlarını kredi çekerek karşılamaktadır. Ev, araba ve ihtiyaç kredileri ile nakit ihtiyacı rahatlıkla karşılanmaktadır. Ancak kredi alabilmek için vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi istenir. Gereken şartları sağlayan kişiler kredi alabilmektedir. Aranan şartlardan en önemlilerinden biride kredi çekecek olan kişinin sigortalı olmasıdır. Kredi notunuz kredi çekmeye uygun olsa bile sigortasız kişilere banka kredi vermeyecektir.

Sigortalı olabilmek için bir yerde çalışmanız ya da çalışıyor olarak gözükmeniz gerekir. Ancak kredi alabilmek için bir müddet sigortalı olmanız gerekir. Sigortası yeni yapılan kişilere banka hemen kredi vermez. Peki, Kredi alabilmek için kaç ay sigortalı olmak gerekir?

Kredi çekmek isteyen birçok vatandaş bu sorunun cevabını merak eder. Sorunun cevabı bankalara göre değişiklik gösterebilir. Birçok banka kredi vermek için 4 ile 6 ay boyunca eksiksiz sigorta prim ödemesi aramaktadır.

Kredi Alabilmek İçin Gereken Şartlar

Bankalar kredi vermeden önce gerekli önlemleri almak durumundadırlar. Gereken şartları sağlayıp sağlamadığınız Findeks kredi notunuzu sorgulayarak yaparlar. Sigorta prim ödemeleri 4 ile 6 ayı tamamlamış kişiler kredi almak için ilk şartı tamamlamış olur. Bu şartı yerine getirmiş iseniz sıra kredi notunuzdadır. Banka kredi notu düşük olan kişilere kredi vermezler. Hatta sigortanız olsa bile kredi notunuz riskli ise bankadan kredi alamazsınız. Bu nedenle bankalar ile aranızı iyi tutmalı, borçları zamanında ödeyerek kredi notunuzu yüksek tutmalısınız. Çünkü kredi notunuz düşük olursa banka krediyi onaylamaz.

Aranan diğer şartlar ise T.C vatandaşı olmanız ve en az 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Banka gereken tüm şartları araştırdıktan sonra kredinizi onaylayacaktır.

Sigortası Yeni Yapılan Kişiler Kredi Çekebilir Mi?

Yeni işe başlayan kişiler kredi alıp alamayacaklarını merak ederler. Bankalar ise kredi vermek için en az 3-6 ay sigorta primi isterler. Sigortası yeni yapılan kişiler kredi başvurusunda bulunduklarında büyük ihtimalle ret cevabı alacaklardır. Ancak yeni işe başlayan kişiler ufak miktarlarda ihtiyaç kredisi çekebilirler. Bankaya kredi başvurusunda bulunarak küçük miktarlarda kredi alabilirsiniz. Bu kredileri zamanında ödeyerek kredi notunuzu yükseltip ileride büyük krediler için başvuru yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir