Kangal Köpekleri Hakkında Bilinmeyenler?

Dünyanın her yerine ihraç edilmesi ile de tanınan kangal köpekleri oldukça sadık ve en iyi dostunuz olabilme yolunda ilerleyen nadir hayvanlardan biridir. Yılda iki kez çiftleşen kangal köpekleri ilk doğumda 1,2 en fazla 3 yavru doğururken, ikinci ve ondan sonraki gebelikte 10 yavruya kadar doğurabilme özellikleri vardır.

Kangal Köpeklerimiz
Kangal Köpeklerimiz

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dünyanın her yerine ihraç edilmelerinin yanı sıra, örneğin Afrika’nın en ücra yerlerinde bile sürüyü çitalardan, sırtlan ve diğer yırtıcı hayvanlardan koruma amaçlı kangal köpeği ediniliyor.

Kangal Köpeklerimiz
Kangal Köpeklerimiz

Kangal Deyince

Bir zaman, Çin’e yapılan ihraç yerli halkın kangal köpeğinden yemek yapıldığı öğrenilince, yapılan ihraç bir sonraki dönemde durdurulmuştur. Kangal köpeklerinin gözleri genellikle kahverengi olup ve yüzlerinde siyah bir maske varmış izlenimi uyandırır. Çeneleri çok güçlü olup başları büyük, alınları geniştir.

Dişi kangal köpeklerinin boyları 60-70 cm, kiloları ise 40-60 kg civarında olurken, erkek kangal köpeklerinin boyları 70-80 cm ve kiloları 45-70 kg arası çeşitlilik gösterir. Nabızları en az 70 en çok 130 olan kangal köpeklerinin dakikada en az 10, en çok 40 kez solunum yaptıkları doğrultusunda, vücut ısıları 38-39 derece olarak bilinir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir