Instagram’dan Resim İndirilebilir mi?

Son dönemde en çok kullanılan sosyal ağların başında Instagram geliyor. Bugün bir fotoğraf paylaşma merkezi haline gelen Instagram, paylaşılan resimlerin kopyalanmıyor olması nedeniyle kullanıcılar için bazı durumlarda sorun yaratabiliyor. Ekran görüntüsü almak bir nebze çözüm olsa da bunun resimlerde görüntü kalitesini bozduğu bir gerçek. Peki, bu platformdan resim indirmek mümkün değil mi? Elbette mümkün. Ancak bunun için aracı servislere ihtiyaç duyulabiliyor.

instagram
instagram

Instagram Resmini Nasıl Kaydederiz?

Instagram’da paylaşılan fotoğrafları bilgisayara kaydetmek, erkan görüntüsü almak dışında bir yolla pek mümkün olan bir işlem değildir. Ancak bunun için özel olarak hazırlanmış siteleri kullanarak resimleri kaybetmek mümkün olabilir. Yapılması gereken işlem kaydedilmek istenen resmin paylaşım bağlantısını kopyalamak ve indirme kısmına yapıştırmaktır. Bu işlem sayesinde oldukça kolay ve kısa bir süre içerisinde resimler kaydedilebilir. Ancak aynı işlem video için mümkün değildir.

instagram fotoğraf
instagram fotoğraf

Resimlerin ya da videoların güvenliği açısından da Instagram kullanışlı bir medya ağı olarak görünüyor. Resimlerinizin gören herkes tarafından kullanılmasını istemiyor, videolarınızın başka telefona indirilmesinden hoşlanmıyorsanız, Instagram rahatlıkla paylaşım gerçekleştirebileceğiniz bir ağdır.

iOS ve Android kullanıcıları için de Instagram resimlerini indirebilmek için özel uygulamalar bulunuyor. Bunları ücretsiz olarak cihazlarınıza indirerek paylaşım adresleri aracılığıyla resim ve video indirme şansına sahip olabilirsiniz. Ancak bu uygulamaların güvenliğinden de emin olmanız gerekiyor. Üçüncü parti uygulamalar cihazınız için bir virüs merkezi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir