İkaz Yeleği Neden Önemlidir?

İkaz yelekleri, birçok sektörde faaliyet gösteren kişiler tarafından kullanılır. İnşaat sektöründe, gece ve gündüz olmak üzere, ikaz yeleği kullanılır. Yapıları gereği, iş makineleri tarafından çalışan kişilerin fark edilmeleri, bazı durumlarda mümkün olmayabilir. İkaz yelekleri bu yönü ile giyen kişinin fark edilmesini sağlar.

Gece süren yol çalışmalarında, bu kıyafetlerin giyilmesi bir zorunluluk halini alır. Özellikle otoyollarda, gece süren tamirat ya da yeni yol yapım çalışmalarında, ikaz yeleği giymek, giyen kişinin hayatını kurtarmasını sağlar. Gece vakitlerinde de sürücülerin, kıyafeti giyen kişiyi fark etmesini sağlar.

Trafik polislerinin ve diğer polislerinde, bu kıyafeti giymeleri zorunludur. Özellikle yol kontrollerinde, trafik polisleri yol alanının belli bir kısmında bulunur. Araç geçişinin yoğun olduğu bu kısımlarda, gece vakitlerinde polislerin, sürücüler tarafından fark edilmesini sağlar.

İkaz Yeleği Özellikleri

Reflektör denilen özel bir malzemenin kullanıldığı bu kıyafetler, gece vakitlerinde parlar ve giyen kişinin fark edilmesini sağlarlar. İkaz yeleği özelliklerinden bir tanesi olan reflektör, gündüz vakitlerinde de giyen kişinin fark edilmesini sağlarlar.

Turuncu, mavi ve sarı renk seçeneklerine sahip olan modeller, yaz ve kış olmak üzere iki türlü satışa sunulur. İkaz yelekleri, cep detayına sahiptirler. Üzerlerinde gri şeritler bulunur.

Aynı zamanda kolluk kuvvetleri tarafından da kullanılır. Kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan modellerde, kolluk kuvvetlerinin ismi ve görevi yazar.

Betaiş ikaz yelekleri modelleri hakkında; http://www.betais.com.tr/ikaz-yelegi/ sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir