İç Seo Nedir, Nasıl Yapılır?

İç Seo nedir, nasıl yapılır? Sorunu site sahibi olacaklar veya elinde hazır siteleri bulunan kişiler sorarlar. Aslında bu bir optimizasyondur. Ancak bu optimizasyonun farklı özellikleri bulunuyor. İç Seo, sayfa için ve etkileşim için önemlidir. Eğer iç Seo konusunda sayfanın sorunları bulunuyorsa, bu sayfa ileriki dönemlerde sorunlar yaşayacaktır. Çünkü sayfanın ziyaretçi sayısı azalacaktır. Eğer bir sayfanın iç Seo’su iyi olursa dış Seo bu durumdan etkilenir. Bu şekilde daha fazla etkileşim sağlanır.

Açılan sayfaların asıl amacı etkileşimdir. Bu etkileşim olduğu taktirde daha fazla kazanç sağlanır. Çünkü reklamların tıklanma oranları da artar. Eğer iç Seo iyi olursa Arama motorundaki bireyler sayfanın içerisinde daha rahat hareket ederler. Bu ise sayfanın daha hızlı gelişmesine olanak sağlar. İç Seo nedir, nasıl yapılır? Gibi bir soru soruluyorsa iç Seo konusunda bazı sorunlar vardır. İç seonun iyi olması arama motorunda sayfanın çıkmasını sağlar. Bu ise dış Seo durumunu iyileştirir. Üstelik sitenin geleceği için Seo durumu oldukça önem arz ediyor.

İç Seo Yapmak

İç Seo nedir, nasıl yapılır? Sorusunun ilk aşamasında URL tanımlamak denilebilir. Çünkü Seo ve URL’nin birlikte senkronize olması büyük önem arz ediyor. Sayfanın W3C kontrolünün yapılması da önemli sayılan diğer etkenedir. Sayfanın içerisinde eğer yazılar bulunuyorsa (h1, h2, h3) gibi kurallara tabi tutulması gerekiyor. Eğer sayfalarda 404 Error tarzında hatalar alınıyorsa, o sekmeden başka sekmeye geçiş sağlanmalı, yani köprü yapılmalıdır. Sayfaların yüklenmesinde alt yapının yeterli olması gerekiyor. Yani yüklenme gereken kısımlarda sayfaların hızlı açılması gerekiyor.

Sayfaların içerisindeki yazılar da bu senkronizasyon için büyük önem arz ediyor. Bazı durumlarda sorunların yaşanması bu senkronizasyonların sağlanamamasından kaynakladır. Ancak sayfanın içerisindeki anahtar kelimeden tutun resimlerin kalitesine kadar Google arama motorunun sevdiği özelliklerin bulunması önemlidir. Eğer Google bu sayfayı beğenirse zaten ön planlara çıkartacaktır. Yapılması gereken bütün özelliklerin yapılması yani (cache) gibi işlemlerin halledilmesi şarttır. Bu şekilde Google arama motorunda sayfayı ön plana çıkacaktır, etkileşim sağlanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir