Hamileliğin Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik belirtileri genelde birkaç taneden ibaret olsa da bu belirtiler, kadından kadına değişebiliyor ve kimi kadın hamle olduğunu hemen anlarken kimisi ise belirti eksikliğinden dolayı anne olacağını oldukça geç fark edebiliyor.

anne olmak
anne olmak

Hormon Değişimine Bağlı Belirtiler

Hamilelik belirtilerinde ilki, adet gecikmesi olarak görülse de aslında adet dönemi gelmeden de bazı kadınlar gebe olduğunu belirtilerden anlayabilir. Fakat bu belirtiler her kadında olmayabilir ya da adet geciktikten sonraki dönemlerde ortaya çıkabilir. Bu belirtilerden en yaygın olanı ise; bulantı, yorgunluk, göğüslerde hassaslık ve vajinal akıntılardır.

Bunun dışında daha az olmakla birlikte baş dönmesi, bayılma, anne adayının hep uyku halinde olması ve aşerme de hamilelik belirtileri arasındadır. Anne adayının enerjisi ne kadar yüksek olsa da bazı hormonların değişime uğramasından dolayı yorgunluk hissetmesi kaçınılmaz bir hamilelik etkisidir.

gebe
gebe

Bunun dışında ciltte sık görülmemekle beraber; lekelenmeler, kalp çarpıntısı, idrar yollarında iltihaplanma, midede ekşime, kabızlık, diş çürüklerinde hızlanma gibi belirtiler yaşanabilir.

Bu belirtilerden bir veya birkaçı görüldüğünde eczaneden alınan test veya doktora gidilerek hamileliğin tespiti erkenden yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir