Gelir Belgesiz Kredi Nedir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bankalara kredi başvurusunda bulunanların sayısında da bir artış meydana geldi. En çok tercih edilen kredi türlerinden biri de gelir belgesiz kredi oluyor. Peki, gelir belgesiz kredi nedir? Bu kredi başvurusunda sizden gelir durumunuzu belgelemeniz istenmiyor. Ancak gelir belgesiz kredi veren bankalar sınırlı sayıda! Yani bu kredi her bankanın seçenekleri arasında yer almıyor.

gelir belgesiz kredi veren bankalar
gelir belgesiz kredi veren bankalar

Son dönemde en çok tercih edilen kredi türlerinden biri olmasının ise 3 nedeni var. Bunlardan ilki dosya masrafının olmamasıdır. Çektiğiniz kredi miktarından dosya masrafı adı altında bir kesinti yapılmıyor. İkinci neden, çok hızlı bir şekilde kredinizin onay alıyor olmasıdır. Başvurunuzun ardından kısa bir sürede yanıt alıyorsunuz ve kredinizi kısa sürede bankadan alabiliyorsunuz.

Hızlı Başvuru, Hızlı Yanıt!

Üçüncü neden ise başvurunun saniyeler içerisinde yapılabiliyor olmasıdır. İnternetten online olarak birkaç bilginizi kullanarak başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Yanıt ise cep telefonunuza SMS olarak bildiriliyor. Yorulmuyor, zaman harcamıyorsunuz. Ancak yine de internetten kredi başvurusu yapmadan önce kredi notu sorgulama işlemini yapmanızda fayda olacaktır. Böylece kredi notunuzu öğrenebilir, kredi başvurunuza nasıl bir yanıt geleceğini tahmin edebilirsiniz.

kredi notu sorgulama
kredi notu sorgulama

Bu işlemi internet üzerinden tek tıkla yapabilirsiniz. Sadece TC kimlik numaranız, adınız ve soyadınızı yazmanız yeterli olacaktır. Kredi notunuzun düşük olması, miktarı çok yüksek rakamlara tekabül etmiyor olsa dahi, gelir belgesiz kredi talebinizin reddedilmesine sebebiyet verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir