Geçmişe Yönelik Algı Değişikliği, Geleceğe Yön Veriyor

İnsan gördüğü, yaşadığı ya da tanık olduğu herhangi bir olay ya da durum ile hayata dair yeni bir anı kazanırken, yeni bir de tecrübe ediniyor. Bu nedenle zaman ilerledikçe büyüyen yaşlarda insanların daha da olgunlaşmasına ve hayata daha farklı şekilde bakmasına neden oluyor.

Geçmişe Yönelik
Geçmişe Yönelik

 Deneyimler Geçmişi Değiştiriyor, Geleceği Şekillendiriyor

Bu durumda insanın geçmişini değiştirmesine neden oluyor. Yani bir insan o an yaşadığı olay ya da içerisinde bulunduğu duruma ilişkin gösterdiği tavır ya da ortaya koyduğu düşünceyi, ilerleyen yaşıyla edindiği tecrübe ve bilgiyle zaman içerisinde daha farklı bir açıdan bakma fırsatını yakalayabiliyor.

Aslında daha açık bir anlatım ile hayat tecrübesinin artmasıyla insanlar geçmişte yaşadıkları herhangi olaya, olay sırasındaki düşüncesinden ya da yaklaşımda daha farklı bir bakış açısıyla bakabilme üstünlüğüne sahip oluyor. Bu durumda geçmişini büyük ölçüde değiştirmesine neden oluyor. Çünkü bakış açıları daha farklı olduğundan anlatılan ya da hatırlananda farklılaşıyor. Böylece geleceğine de bu şekilde farklı yön verebiliyor.

One Reply to “Geçmişe Yönelik Algı Değişikliği, Geleceğe Yön Veriyor”

  1. Hayat ve hayatın bize gösterdikleriyle insanlar değişiyor. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü şeyler yaşıyoruz ama hepsinden de bi ders çıkarıyoruz. Olgunlaşıyoruz hayata bakış açımız değişiyor. Her insan değişir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir