Enerjiden Tasarruf Etmenin Yolları

Günlük hayatta sürekli ihtiyaçlarımız oluyor. Özellikle ev içinde bulunan elektronik eşyalar artık son dönemlerde teknolojinin de gelişimi ile daha da arttı. Bu nedenle de sürekli enerji harcıyoruz. Enerji kısıtlı bir kaynaktır. İşte bunu herkes çoğu zaman unutuyor. Bu sebeple bu yazımızda siz değerli okuyucular için enerji tasarrufu hakkında bazı pratik bilgiler vermek istedik.

enerji tasarrufu
enerji tasarrufu

Enerjiden Nasıl Tasarruf Etmeli?

İlk önerimiz buzdolabını fırın gibi ısı üreten gereçlerden uzak yere yerleştirmeniz olacak. Ayrıca buzdolabınızın yanlarında biraz boşluk bırakmalısınız. Yine güneş ışıklarından uzak durmalısınız. Çamaşır makinesi konusunda da önerimiz yanlarında biraz boşluk bırakmanız olacak. Fazla deterjan koymayın. Çünkü bu durum yıkamayı zorlaştırır ve makineyi zorlar. Az çamaşırınız varsa elektronik programda yıkayın. Asla kapasitesini aşmayın. Yine bulaşık makinenizi de çok doldurmayın. Genelde düşük sıcaklılıklarda yıkayın.

enerjinizi tasarruf edin
enerjinizi tasarruf edin

Ütü ile işiniz bitmeden 5 dakika önce fişi çekin. Bu ısı size yeterli olacaktır. Yine ütünün termostatını düşük ayarlayın. Fırın kullanınca gerekli değilse asla ön ısıtma yapmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir