Diş Beyazlatmak Dişler için Zararlı mı?

Herkes bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Zaman içinde dişlerde görülen lekelenmeler ve sararmalar ise sadece fırçalama işlemi ile giderilemeyecek boyutlara ulaşabiliyor. Sigara, kahve ve çay tüketiminin çok olması ise bu lekelenme ve sararmaların daha fazla olmasına sebep olur. Lekeleme ve sararmalardan kurtulma yöntemi olarak tercih edilen diş beyazlatma teknikleri diş minesine zarar verip vermemesi konusunda insanları endişelendiriyor.

diş beyazlatmak
diş beyazlatmak

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre diş beyazlatma işlemi her hangi bir zarar vermezken ayrıca koruyucu bir etki yaratıyor. Sadece diş beyazlatma işleminin ardından iki gün boyunca renkli gıda olan kahve, çay gibi içeceklerden ve sigaradan uzak durulması öneriliyor.

diş beyazlatma
diş beyazlatma

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma klinik tipi ve ev tipi olmak üzere iki şekilde yapılıp ikisi de diş doktorunun kontrolünde olan uygulamalardır. Klinikte yapılan uygulamalar sonucunda da ha hızlı sonuç almak mümkün iken ev tipi uygulamaların sonucu bira daha uzun sürebiliyor. İstene sonucu alabilmek için birkaç seans uygulama yapmanız gerekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir