Derzli Parke Modelleri

Birçok kişinin merak ettiği derzli parke modelleri iç dekorasyonda son derece farklı stiller oluşturmak için kullanılır.

Derzli parke modelleri kullanarak son derece farklı iç dekorasyon uygulamaları yapılabilir. Teknik olarak derz, malzemeye bağlı olarak doldurulabilen veya doldurulamayan iki eleman arasındaki boşluktur. Meşhur fayans derzlerine aşinayız, her bir karo arasında harçla doldurulmuş birkaç milimetre boşluklar, odanın estetiğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Parke ile ilgili olarak, montaj sırasında estetik olduğu kadar teknik bir role de sahip olan birkaç derz vardır.

Parkede Genleşme Sorunları

Parke genleşme derzi temel bir unsurdur. Buna uyulmaması durumunda, parke önemli ölçüde zarar görebilir. Eğilebilir, o zaman “fayans” diyeceğiz, ama aynı zamanda tamamen yükselebilir. Ahşap sürekli hareket eden bir malzeme olduğu için genleşme derzi zarar görmeden hareket etmesini sağlayacaktır.

Genleşme derzi, odanın kenarlarında bırakılması zorunlu alandır, ancak yalnızca bu değil. Zemin ile herhangi bir engel (kapı pervazları, şömine vb.) arasında bırakılması gereken bir boşluktur. Zemin hiçbir şeye dokunmamalıdır.

Derzli parke modelleri bu boşluk genellikle en az 10 mm kalınlığında bir baza veya karşı baza ile kapatılır. Her şeyden önce üzeri örtülüyse mümkün olduğunca fazla boşluk bırakmaktan çekinmeyin. Süpürgeliklerin kalınlığı 14 mm ise, 13 mm boşluk bırakmanızı hiçbir şey engelleyemez, bu da örtülür ve dolayısıyla görünmez olur!

Ne Zaman Ayırmalısınız?

Bu durumda, çevrede mümkün olan en yüksek değeri 8 ila 12 mm arasında bırakırız ve odanın bir yerinde bölmemiz gerekir. Döşeme üreticisi tarafından aksi belirtilmedikçe, ayırma derzi her 8/10 lineer metrede bir gerçekleşmelidir. Bazı üreticiler, ayırmadan 13 lineer metreye kadar döşemeye izin verir. Kuraldan önce gelen onların garantisidir. Yine de bilmeniz, önceden öğrenmeniz gerekiyor.

Fraksiyonasyon eklemi ne yazık ki çoğu zaman estetik bir problemdir. Bu boşluk, eşik çubuğu tipi bir profille kapatılmalıdır. Bu derzi esnek bir mastik ile de doldurabilirsiniz ancak çok estetik de değildir.

Özetle uygulama ne şekilde olursa olsun derzli parke modelleri almak istediğinizde https://www.parkeparke.com.tr/yeni-trend-derzli-parke size geniş bir çeşitlilik sunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir