Çocuklarda Bahar Alerjisine Dikkat

Yetişkin insanlarda olduğu gibi küçük yaştaki bebek ve çocuklarda mevsimsel olarak alerji görmek mümkündür. Özellikle en yaygın görülen alerji bahar alerjisidir. Bahar alerjisi sorunu yaşayan çocuklarda kaşıntı, hapşırma, tüy dökme gibi belirteler görülür. Bahar alerjisi sorunu yaşayan yetişkinlerin çocuklarında da muhtemel alerji problemi görülebilir be nedenle ailelerin doktora başvurarak alerji için test yaptırması gerekir.

çocuklar
çocuklar

Park ve Yeşil Alanlar Alerjiyi Tetikler

Bahar alerjisi bulunan çocuklarda bahar aylarında vücutlarının farklı bölgelerde yara ve kırmızı noktalar görülmesi mümkün. Bahar alerjisi çocuğun sağlığını mutlak olarak tehdit eden bir hastalıktır, ayrıca alerji problemi yaşayan çocukların park ve yeşil alanlarda son derece dikkatli olması gerekir.

Bahar alerjisi kronik alerjisi olan çocukların bahar aylarında büyük problem yaşamasına neden olur.

çocuklarda alerji
çocuklarda alerji

Her alerjinin mevsimine göre değişik etkisi bulunur, özellikle bahar alerjisi ilaç tedavisi ile son bulabilecek bir rahatsızlıktır. Bahar alerjisi çocukların günlük yaşantılarını olumsuz etkilemekle kalmayıp üst ve alt yollarında ciddi hastalıklar yaşamasına neden olmakta. Bahar alerjisi hastalığı en çok bahar aylarında ağaçların polen döktüğü dönemlerde daha fazla nüks eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir