Cilt Bakımında Sık Yapılan Hatalar

Her kadın, kusursuz bir güzelliğe sahip olmanın hayallerini kurar ve bunun için de türlü türlü bakım yöntemleri dener. Fakat kulaktan dolma bilgiler ve sosyal medya tarafından öğrenilen yöntemlerin bilinçsizce uygulanması, bazı durumlarda ciltte birtakım problemler yaşanmasına sebep olabilir. Bu yüzden cilt bakımı yapmadan önce mutlaka bir dermatologdan tavsiye alınmalı ve doğru yöntemler uygulanmalıdır.

cilt
cilt

Yanlış Uygulamalar, Ciltte Kalıcı Hasarlara Sebep Olabilir

Kadınların en sık yaptığı cilt bakımı hatalarından biri sivilcelerdir. Genelde yüzünde istenmeyen bir sivilce gördüğünde kendine engel olamayıp sıkan kadınlar, sonrasında sivilcenin daha da büyüdüğünü fark ettiklerinde iş işten geçmiş olur. Üstelik cildin o kısmında belli bir süre sonra iz kalabilir. Bu yüzden, sivilce sıkmak için özel üretilen ürünlerle sivilceler sıkılmalı ve daha sonra o bölge, alkollü bir pamuk yardımıyla temizlenerek hijyeni sağlanmalıdır.

Güzel bir cilt için düzenli olarak peeling uygulaması yapılması doğru bir harekettir. Fakat bu işlemin her gün hatta günde iki kez yapılması cilde yarar sağlamaz aksine zarar verir ve cildin doğal yapısı bozulabilir. Bu sebeple cilde, haftada yalnızca iki kez peeling uygulaması yapılmalıdır.

cilt bakımı
cilt bakımı

Makyaj fırçalarının alındığı günden, ömrünün bittiği ana kadar yıkanmadan kullanılması oldukça yanlıştır. Çünkü fırçalarda zaman içerisinde bakteriler oluşabilir ve bu da cildin yapısına zarar verir. Bu yüzden fırçaları temizlemek için özel şampuanlar kullanılmalı ve en azından haftada bir kez fırçaların temizlenmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir