Bebek Odaları Nasıl Aydınlatılmalı?

Bebeğinizin odasını dekore ederken öncelikle mobilyalar, aksesuarlar, perdeler ve halılardan başlarsınız. Ancak bebek odalarının dekorasyonu yalnızca mobilyalardan ve aksesuarlardan yola çıkılarak yapılması gereken bir konu değildir.

Bebeğinizin odası için aydınlatma ürünü seçecekseniz tavandan sarkıtmalı olan modelleri ya da komodin üzerine koyulabilecek abajur şeklindeki modelleri seçebilirsiniz.

bebek odası
bebek odası

Sarkıtma tipli avizeler kullanmayı düşünüyorsanız, aydınlatma ürününün içerisindeki ampulü doğrudan yatağın ve bebeğin üzerine denk gelecek şekilde yerleştirmemeye özen göstermelisiniz. Bebeğiniz uyurken tavana bakarak vakit geçireceği için bu duruma gerekli hassasiyeti göstermelisiniz.

Aydınlatma Ürünleri Nasıl Monte Edilmeli?

Aydınlatma ürünlerini uygun noktalara monte etmeniz gereklidir. Bebeğiniz uyurken ya da yatağında oynarken ışığın doğrudan bebeğinizin gözüne yansımaması gereklidir. Bebekler günün büyük bir kısmını yatakta geçireceği için bebeğinizin göz sağlığı sizin bu konudaki yaklaşımınıza bağlıdır.

bebek odası dekoru
bebek odası dekoru

Bebek odaları için ideal olan ışık genellikle az yayılan ışık şeklidir. Tek bir noktadan yayılan ışık kaynağı yerine ayrı noktalardan yayılan fakat düşük etkiye sahip olan aydınlatma ürünleri kullanmalısınız. Böylelikle daha rahatlatıcı ve sakin bir bebek odası yaratmış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir