Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusuna belirli bazı hastalıklar ya da yetersiz bakım ve temizlik neden olur. Örneğin bademcik iltihaplanmaları, sinüzit iltihaplanmaları ve geniz akıntısı ağız kokusuna neden olurlar. Ülser, reflü veya diğer mide hastalıkları da ağız kokusuna sebep olabilirler. Hastalıkların haricinde dişlerin düzenli fırçalanmaması, hijyenik ağız temizliği için özel ürünlerin kullanılmaması ve diş aralarında besin artıklarının kalması da ağız kokusu nedenlerindendir.

ağız kokusu
ağız kokusu

Ağız Kokusunu Gidermek için Bunları Uygulamalısınız

Öncelikle dişlerinizi düzenli olarak fırçalamaya özen göstermelisiniz. Dil temizleyici diş macunu kullanmalı ve mentollü gargara ürünlerinden faydalanmalısınız. Bol su tüketmeye dikkat edin. Su içerek ağız temizliğinize katkıda bulunursunuz ve ağız kokusunu engelleyebilirsiniz.

ağız kokusuna ne iyi gelir
ağız kokusuna ne iyi gelir

Sigara, diş ve ağız sağlığı için de çok zararlıdır. Ayrıca bıraktığı yoğun koku ve ağızda kuruluğa yol açması, ağzınızın çok yoğun bir şekilde kokmasına neden olur. Sigara kullanımını azaltmalı ya da bırakmalısınız.

su ile ağız temizliği
su ile ağız temizliği

Gün içerisinde naneli şekerler veya sakızlar yardımıyla ağız kokusunu giderebilirsiniz. Yalnız bu sadece anı kurtarabilmenizi sağlar. Kalıcı etkileri olan önerileri uygulamanız her zaman en iyisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir