iOS 10 ile Gelen  Gizli Özellikler Nelerdir?

Apple firması tarafından gerçekleştirilen WWDC 2016 konferansında yenilikler geliştiricilere tanıtıldı. Konferansta Apple, telefonların işletim sistemleri hakkında bilgi verdi ve tanıtımını yaptı. İOS 10 Apple cihazları için İphone 7’nin tanıtımını ve güncellemelerini sunacak. Tanıtım ardından ise İOS 10 hakkında yeni detaylar sunuldu ve bilgilendirildi.

ios 10
ios 10

İOS 10 Özellikleri

Önbellekler silinecek ve dolaşılan görseller hafızada gereksiz yer kaplamayacak. İOS öncesinde önbelleğin silinmesi mümkün değilken artık kullanıcılar önbelleği silecekler. Klavye sesinde ise değişiklik olacak ve dokunmayla birlikte klavye sesi de değişecek. Klavye sesi ile birlikte geri tuşu simgesi de değişecek.

Yerleşik uygulamalar kolay şekilde silinecek. Mesaj okundu bilgileri ise daha detaylı olacak. Dosya açma ve kapama animasyonları ise İOS 10 ile değişimlere olanak tanıyor. Farklı animasyonları ayarlayabileceksiniz. RAW formatında fotoğraf çekme özelliğini bulacaksınız.

ios 10 özellikleri
ios 10 özellikleri

Kayıpsız fotoğraf çekecek ve fotoğraflarınızı RAW biçiminde kayıt edebileceksiniz. Kayıt yapmanın yanı sıra düzenleyeceksiniz.

Game Center ise pek fazla kullanılmadığı için İOS 10’da Game Center kaldırıldı. İOS 10 ile sınırsız sekme açabiliyorsunuz. Safari’de açacağınız sekme sayısı 36’dan sınırsıza çıkarıldı. Canlı fotoğraf çekimlerindeyse titreme sorunları ortadan kalkıyor. Çanlı fotoğraf çekimi sırasında titreme nedeniyle kötü görüntüler almayacak ve titremesiz daha iyi performans içeren fotoğraflar çekeceksiniz. Yeni özellikler ve geliştirilmiş sürüm ile İOS 10 farklı yeniliklerle kullanıcı ile buluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir